Eugene Laverty ska testa Suzukin

Laverty har som många andra förare som mål att köra i MotoGP. Men när Pramac Ducati erbjöd Laverty ett kontrakt för 2014 tackade han nej till förmån för Suzukis team i WSBK. Något som Suzuki verkar väldigt tacksamma för.

Laverty kommer flyga till Japan och Okayama Circuit för att testa Suzukis GP-prototyp. Han kommer även testa Suzukin tillsammans med Randy de Puniet på Phillip Island vid ett senare tillfälle. 

Testet ska vara en belöning för att Laverty vann första WSBK-racet på Phillip Island tidigare i år. För Laverty är det dock inget annat än ett utmärkt tillfälle att visa att han ska vara fabriksförare för märket nästa år. 

– Jag ser fram emot det. Den senaste veckan har jag haft mycket hemläxa. Jag förberedde mig för Donington (senaste WSBK-helgen, red. anm.), men studerade samtidigt Okayama, som är en ny bana för mig. Sen är det Phillip Island som jag känner till väl, men jag har fortfarande mycket läxor att göra, berättar Laverty för Crash.net. 

Suzuki återvänder som fabriksteam 2015 och många förare ryktas vara i förhandling med märket. Bland annat Dovizioso och som vi rapporterade igår Pedrosa, som inte gillar bruna M&M’s.  Laverty har alltså mycket hård konkurrens, framför allt eftersom Suzukis testförare Randy de Puniet med största sannolikhet redan tagit en av fabriksplatserna. 

– Det finns ingen poäng i att säga att jag bara ska dit för att köra runt och njuta av upplevelsen, för det är en möjlighet. Det är upp till mig att imponera, det är min chans, säger Laverty.