Dovizioso förhandlar med Suzuki

Det är MCN som uppger att Suzukis testteam väldigt gärna vill ha Dovizioso som förare nästa år. Italienaren har tidigare kört för Honda, Yamaha och nu Ducati – ett CV som Suzuki gillar. 

– Vi har pratat med dem för att förstå deras approach och vad de vill uppnå men det är något du gör med alla. Jag tror att Suzuki måste förstå vilka förare de vill fokusera på. Från vår sida har ingenting hänt med Suzuki eller någon annan, inte ens Ducati, säger Doviziosos manager Simone Battistella. 

Battistella tror att Suzuki är ett intressant val för Dovi och att tillverkaren kommer slåss om podiumplaceringar redan i början av säsongen. Det blir alltså tufft för Ducati att övertyga Dovi om att stanna.

– Jag tror inte att det kommer vara en teknisk lösning som övertygar honom om att stanna hos Ducati. Jag tror att det handlar om förtroende mellan Gigi (teamchef för Ducati) och Andrea för det finns inte tid att visa honom förbättringar med hojen. Början av relationen har varit god, men jag tror inte det finns tillräckligt med tid för att se någonting på banan som kommer få honom att vilja stanna.