Pedrosa vill ha 70 miljoner från Suzuki

Silly season 2015 har sedan länge börjat. Márquez och Honda har offentliggjort deras förlängning och Rossi har gjort klart att han vill fortsätta köra två år. Det finns också många rykten kring Suzuki, som återvänder till MotoGP nästa säsong

Dovizioso har börjat förhandla med Suzuki men flera andra förare är intressanta för Suzuki. Pedrosa ska enligt spanska Motociclismo ha blivit erbjuden att fortsätta hos Honda för en rejäl löneminskning men har också fått förfrågningar från Suzuki. Pedrosa är ett av Suzukis bästa alternativ för att kunna vara med och slåss om mästerskapet nästa år. Detta vet Pedrosa, därför har han begärt 70 miljoner kronor i lön.

70 miljoner är i närheten av vad Rossi ryktas tjäna på sitt kontrakt med Yamaha, om inte mer då Rossi fick gå ner kraftigt i lön för att få komma tillbaka till Yamaha. Rossi är i topp när det kommer till lön i MotoGP, det är alltså mycket pengar Pedrosa kräver – även relativt sett. 

MotoGP-kommentatorn David Emmett har ett intressant perspektiv på det hela. Han tror att Pedrosas 8 miljoner euro är som rockbandet Van Halens relation till bruna M&M’s. Pedrosa begär så mycket pengar för att se om Suzuki verkligen är dedikerade till att vinna. Läs Emmetts artikel i sin helhet här.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: