Sanden, tvådelat skinnställ från Lindstrands!

Sanden, ett tvådelat skinnställ från Lindstrands, här i härlig stockholmssommar!

Svenska Lindstrands är på frammarsch och presenterar ett sportigt tvådelat skinnställ vid namn Sanden. Bike har provkört under några soliga försommardagar runt omkring Stockholm. Stället är tillverkat i smidigt koskinn och har inbyggda skydd för knän, höfter, axlar och armbågar. På axlarna sitter dessutom utanpåliggande, hårda plastskydd. Vårt testställ levererades med tillvalen ryggskydd (level 2) och bröstskydd för 695 respektive 395 kronor. Alla skydd sitter monterade med kardborre och går att justera för att få en bra passform. Skydden är mjuka och sköna och stör inte. Tyvärr saknas möjlighet att montera knäpuckar så inget ställ för aktiva bandagar med andra ord. Sanden är klassat i högsta säkerhetsklassen, AAA. Fördelar som kommer med stryktåligt skinn. Ett textilställ kommer i de bästa fall upp i AA.

Snygg design i svart, orange och vitt.

Jackan och byxan köps separat vilket är bra då storlekarna inte riktigt är vad vi är vana vid. Vi fick testa storlek 52, som normalt sitter som en smäck på mig, som är 183 centimeter lång och väger 82 kilo Byxorna sitter bra men jackan är något för stor. Det skulle vara intressant att få testa storlek 50 på både byxor och jacka för att få en äkta, tajt ”skinnställspassform”. Jackan är väldigt ”öppen” och vid i halsen, här finns definitivt utrymme för förbättringar. Även ärmsluten är vida och det blir lätt lite för mycket skinn som ”korvar sig” innanför handskarna. Prova nog innan köp är vår starka rekommendation då alla är skapta olika.

Här syns tydligt att storlek 52 på jackan är för stor för mig då det blir mycket skinn över vid bröstpartiet.

Jackan och byxan dras smidigt ihop med en dragkedja som går hela vägen runt om. Väldigt generös användning av stretchtyg gör stället lämpligt för att bära en airbagväst under. Här finns gott om plats för airbagen att lösa ut och samtidigt kunna ha en åtsittande passform på stället.
Det är skönt att köra i skinnställ! I dagar då vi mest ser textilkläder är det en frisk fläkt att Lindstrands kommer med ett klassiskt skinnställ i modern formgivning. Skinn är luftigt och skönt, sitter bra och fladdrar inte i vinden. Dessutom ser man snyggare ut i skinn än textil, mycket viktigt!

Skinnställ är skönt och snyggt!

Lindstrands jacka Sanden kostar 4595 kronor och finns i svart samt det vi testade i svart, vitt, orange. Lindstrands byxor Sanden kostar 3595 och finns i svart.
Bikes facit är att skinnstället Sanden är välgjort, snyggt och bekvämt men med smärre brister i passform och utförande.


Onlinepubliceringen av provkörningen sponsras av Lindstrands.

Annons

Annons

Senaste utgåvan