Wheelie-VM i England, Uppdaterad med video

Tysken Egbert Van Popta överraskade motståndet i Yorkshire med att möta startlinjen i femte växeln på gixxern, borrad till 1127 kubik. Han lyfte framhjulet och fortsatte accelerera i en kilometer. Hans snitthastighet uppmättes till 169.4 mph, 272.6 kmh, ett bra resultat trots det blåsiga vädret.

Eventets organisatör och tidigare wheelie mästare Dave "Dodge" Rogers sa till brittiska MCN: "Han rullar fram till startlinjen på högsta växeln runt 4-5,000 varv och använder sen bara vridmomentet för att täcka hela kilometern på bakhjulet! Det betyder att han inte behöver växla vilket gör det mycket säkrare."

Andra deltagare med nyare, mindre kraftfulla maskiner, var tvugna att möta startlinjen i tredje växeln och sedan växla under den resterande kilometern när framhjulet väl var i luften.

En av favoriterna var svenska Patrik Fürstenhoff med sin Hayabusa, som tyvärr inte kunde genomföra eventet. Patriks Hayabusa från 2000 gick sönder under det första försöket, problemet spårades senare till en trasig ventil. "Det är första gången den har gått sönder på 11 år!" sa han till MCN.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: