Tufft race för Lundh på Silverstone

Här är pressmeddelandet i sin helhet:

En 16:e plats i årets Supersport 600 VM på Silverstone i England blev facit efter en mycket tuff helg för Cresto Guide föraren Alexander Lundh, som hoppat in som ersättare för skadade Pawel Szkopek i Bogdanka Honda PTR. Efter att ha kvalat i första led på ett blött kval hoppades teamet på regn till racet, men det blev torrt.

Alex gjorde en bra start och låg runt en fjärde plats när det kom några regnstänk över delar av banan några förare vurpade och heatet blev rödflaggat.

Start nr 2 var lite sämre för Alex och han blev trängd i ett par svängar och tappade till 11:e plats efter första varvet.

Efter att bara fått 10 varv under första dagen på torr bana med en trilskande elektronik fanns inte ett tillräckligt högt torr tempo direkt från start.

Det tog Alex 3 varv att få upp farten, sedan körde han tider som lätt hade räckt till en topp 10 placering.

Vann gjorde Jules Cluzel FRA före Sam Lowes GBR med Broc parks AUS på tredje. 

Alex:
Alla väderprognoser visade mycket regn precis som resten av helgen och detta var min chans till en topp placering. När det sedan till racet var torrt visste jag att jag inte skulle kunna matcha topp killarna då jag fått för lite torrträning.

Detta var första gången i år jag satt på en supersport cykel och även Pirelli däcken är väldigt annorlunda mot dom Dunlop däcken jag kör på i Moto2.

Jag är helt klart mycket besviken på att få åka här ifrån utan poäng när jag startade från en 3e plats på gridden specielt med tanke på att jag var 15e med ett par svängar från mål. Men jag måste fokusera på dom positiva bitarna och se att många av mina varv var snabbare än killarna ända ner till 6e plats vissa varv.

Jag vill tacka Bogdanka Honda PTR för att givit mig chansen den här helgen.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: