Superprestigio – Márquez, Martin, Bayliss

Superprestigio är en gammal spansk tävling som efter en paus återupptogs förra året. I tävlingen kör förare från roadracing och flat track mot varandra på en dirt track-bana. Det finns tre klasser; Open (för de med bakgrund i flat track eller offroad), Superprestigio (för de med asfaltsbakgrund) och junior (för de under 18 år).

Junior kör för sig medan Superprestigio och Open först tävlar var för sig genom olika heat, i slutet på kvällen gör de bästa förarna från respektive klass upp i en gemensam tävling. Superprestigio sänds på spansk TV och går den 13:e december i Barcelona. 

På deltagarlistan hittar vi många namn från GP-racing; bland annat årets vinnare Marc Márquez, Alex Márquez och Tito Rabat. AMA-mästaren Brad Baker är tillbaka för att försvara sin titel och tar med sig landsmannen Jared Mees som vann årets AMA Flat Track. Även Troy Bayliss, en erfaren dirt track-förare tillika WSBK-mästare, kommer delta. Från real roadracing-falangen hittar vi Guy Martin. 

Många stora namn kommer alltså delta. Tyvärr fick Nicky Hayden säga nej, även den här gången på grund av skador. Likt förra upplagan får vi förhoppningsvis möjlighet att se hela racet i efterhand online. Se det racet genom att klicka här.