Stjärnor på grus

Om inte ens en vecka, på lördag den 11/1 körs det en spännande och annorlunda motorcykeltävling på Palau Sant Jordi på Montjuic,vid södra sidan av Barcelona. Det är bland annat tre MotoGP-världsmästare, Marc Marquez, Pol Espargaro och Maverick Viñales, som kommer att mötas i dirt track-tävlingen Superprestigio.

Tävlingen körs på encylindriga fyrtakts flat trackers på en 200 meter lång inomhusbana och hela evenemanget visas på spansk TV.

Andra deltagande förare är Bradley Smith, Alvaro Bautista, Julian Simon, Jonas Folger, Moto3-förarna Alex Marquez och Alex Rins, Hector Barbera, Tito Rabat, Johann Zarco, Niklas Ajo, Jordi Torres, Lorenzo Baldassari och Ricky Cardus. Ett annat mycket spännande namn till evenemanget är den amerikanske AMA-mästaren Brad "The Bullet" Baker. Nicky Hayden var också inbjuden, men tvingades tacka nej då han nyligen opererat handleden. 

Superprestigio är annars en gmmal spansk tradition som har legat nere några år men nu tas upp igen. Det var i denna tävling som bland annat John Kocinski, Colin Edwards och Kenny Roberts Jr gjorde sin europapremiär en gång i tiden.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: