Rossi: Jag är snabb igen

Italienaren fick en bra start på testerna med fjärde snabbaste tid den första dagen, då 0,4 sekunder från Pedrosa som var snabbast. Rossis rädsla var då att de andra skulle dra ifrån de kommande dagarna, men utvecklingen var jämn och sista dagen hade Rossi fortfarande lika långt kvar till Pedrosa. 

– Jag är väldigt glad, jag kunde inte förvänta mig en bättre start på detta nya äventyr eftersom det första testet för oss var så positivt, sa Rossi på Sepang.

– Jag hade mina tvivel. Jag visste inte hur konkurrenskraftig jag skulle vara och efter dessa tre dagar är jag mycket gladare och mer avslappnad. 

– Jag tror vi kan slåss för några viktiga resultat, för jag är snabb och konkurrenskraftig.

– Vi har mycket arbete att göra, speciellt om jag ska kunna köra med Lorenzo och Pedrosa. Jorge gjorde en suverän race-simulering, på en väldigt hög nivå och han körde så bra. Om jag försökte simulera ett race idag skulle jag inte vara lika snabb som honom. 

– Att starta säsongen med potentialen, och målet, att försöka förbättra oss tillräckligt för att slåss med Pedrosa och Lorenzo är redan ett bra steg. 

Rossi fick under sina två säsonger med Ducati tre stycken pallplatser och skulle nu på Sepang fått starta på första raden om det var tävling – något han aldrig klarade med Ducatin.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: