Nyheter från skinnjätten Dainese!

Under 80- och 90-talet och stora delar av 2000-talet var den italienska tillverkaren Dainese ”the shit”. Alla knuttar med stil körde förstås färgstarka skinnställ med den berömda ”räven” som logga. När sen så grundaren Lino Dainese 2015 drog sig tillbaka och sålde förtetaget till ett stort investmentbolag har synligheten för Dainese drastiskt minskat. Både på privata motorcyklister och på racingbanan. Nu känns dock företaget stabilt efter år av nedskärningar och effektiviseringar och ska öka sin synlighet, återigen ska ”räven” (eller djävulen) få synlighet på racingbanan och korvkiosker.
Nedan saxar vi lite från ett pressmeddelande vi fick idag.

MUGELLO 3 PERF. D-AIR® 1 ST SKINNSTÄLL – Pris cirka 50 000 SEK (!)

Toppmodernt skinnställ i känguruläder. Lätt och högpresterande, utrustad med ”pentaxialt elasticitetssystem” och den revolutionerande trippelaktiverade D-air® Racing-airbagen.

Mugello 3 Perf. är helt tillverkad av högkvalitativt, slitstarkt känguruläder. D-air® är utformad för att erbjuda maximala prestanda- och säkerhetsnivåer på banan. Maximal prestanda garanteras av de tekniker som används för att tillverka stället, med resultatet att Mugello 3 Perf. D-air® är extremt ergonomisk och det lättaste airbagstället i världen.

Mugello 3 Perf. D-air® är utrustad med D-air® RACING SHIELD 3X-systemet, med den praktiska Racing Shield-airbagen med patenterad mikrofilamentteknik som stöder upp till 3 aktiveringar. Systemet täcker nacke, nyckelben och axlar och kan laddas genom att gasgeneratorn byts ut.

AVRO 5 LÄDERJACKA – Pris ca 6400 kronor

Motorcykeljacka i nötläder med S1- och Microelastic 2.0-stretchinlägg. Mångsidig, bekväm och skyddande – inspirerad av MotoGP™-ställ.
Avro 5 är Daineses motorcykeljacka för alla motorcykelförare som älskar sportig landsvägskörning och är inspirerad av MotoGP™-förarnas skinnställ.

Jackan är tillverkat av fin Tutu-kohud och har stretchinslag i S1-tyg och Microelastic 2.0-material, vilket ger utmärkt passform, komfort och rörelsefrihet under körning.
Komforten förbättras ytterligare av den nya fast-racing-kragen, ett MotoGP™-inspirerat system som helt minskar trycket på nacken.

Avro 5 är en perfekt blandning av skydd och komfort och är extremt mångsidig tack vare sitt avtagbara värmande foder, ventilerande meshtyg och sidoluftsventiler, vilket gör den idealisk för användning under hela säsongen.

FULL METAL 7 HANDSKAR – Pris ca 5400 kronor
Revolutionerande motorcykelhandskar i getskinn med Pro-Tek skyddsinlägg i titan och kevlar för maximal komfort och känslighet. Dessa handskar bärs av MotoGP™-mästarna och är det ultimata uttrycket för Dainese-teknik när det gäller material, komfort och skydd. För överlägsen prestanda.
Full Metal 7 Gloves är motorcykelhandskar som skapats för att garantera maximal prestanda och skydd. Handskarna är tillverkade av slitstarkt getskinnsläder och har skyddande Pro-Tek titaninsatser på knogarna och Kevlarinsatser på handflatan, fingrarna och ryggen, samt förstärkning på lillfingret och scaphoid.

AXIAL 2 STÖVLAR – Pris ca 6500 kronor

Den senaste utvecklingen av de förstklassiga racingstövlarna med IN-systemet, som gör att de kan bäras inuti alla Dainese racingställ. Stövlarna innehåller Axial Distorsion Control System-teknik i Kevlar-kolfiber, Groundtrax® racingsula och utbytbara skydd i magnesium.

Daineses fina klädprogram finns hos ett fåtal utvalda handlare i Sverige, Googla!

Annons

Annons

Senaste utgåvan