Polisen ogillar fartkameror

Fembarnspappan tröttnade på alla som körde för fort i hans villaområde. De tidigare försöken med sänkt hastighet och gupp i vägen hjälpte inte. Till slut bygge han lådor som liknar fartkameror och satte upp i området. 

– Vi har skrivit till kommunen om det sedan vi flyttade hit 2007. Men oavsett vad som görs så kör många fortfarande alldeles för fort. Då kom vi på den här idén med egna hastighetskameror, säger Fredrik Ahlqvist till NWT.

Tilltaget ska ha fungerat väl då trafikanterna har tagit det betydligt lugnare. Hammarö kommun har inget att invända mot lådorna så länge de står på privata tomter. 

Polisen i Värmland är inte lika positiva.
– Vi ingriper bara om det finns misstanke om ett brott, och det är inte alls säkert att det är så i det här fallet. Sedan rekommenderar vi att man låter berörda myndigheter handha fartproblematik och att det inte är bra med privata initiativ. Fartkameror finns för att lugna ner trafiken och den tryggheten kan äventyras när man sätter upp egna i sin trädgård, säger Stefan Wickberg, pressinformatör på polisen i Värmland, till NWT.

%d bloggare gillar detta: