Pedrosa segrare på Brno

Redan innan stod det klart att Casey Stoner inte skulle köra helgens race. Det blev i stället en uppgörelse mellan Dani Pedrosa och Jorge Lorenzo där den senare som tog starten. Ben Spies såg ut att hänga på tättrion Lorenzo, Pedrosa och Crutchlow men oturen fortsatte när han tappade placering efter placering med kopplingsproblem. Han skulle senare komma tillbaka och krascha sig ut ur racet.

När tävlingen fortsatte handlade det om Pedrosa och Lorenzo som hade fått en lucka i täten. Valentino Rossi kämpade om femteplatsen med Stefan Bradl och Álvaro Bautista. När Rossis Ducati såg ut att tappa fart gled han ner till sin slutliga sjundeplacering.

Under sista varvet bjöd de ledande spanjorerna på tuff racing när de bytte platser med varandra flera gånger. De båda låg jämnt in till sista kurvan där Pedrosa fick ett bättre spår och driv ut på rakan. Crutchlows tredjeplats var hans första pallplacering i MotoGP.

Vinsten gjorde att Pedrosa krympte Lorenzos VM-ledning till tolv poäng. Casey Stoner tappade rejält i och med helgens frånvaro och ligger 59 poäng efter Lorenzo.