Pedrosa opereras – missar minst två race

Efter Qatar-premiären fick vi se en bedrövad Dani Pedrosa. Han hade spenderat vintern med att konsultera experter och genom allt annat än operation försökt bli av med sin armpump. Under stora delar av förra året ska han ha drabbats av problemet, där stort tryck byggs upp i underarmen och resulterar i stark smärta när musklerna blir för stora. 

Efter Jerez GP 2014 opererades Pedrosa men tyvärr lyckades det inte. Efter att ha konsulterat specialister i Spanien dagen efter racet står det klart att Pedrosa ska opereras igen imorgon. Detta innebär att Pedrosa kommer vara borta från racingen i fyra till sex veckor.

– Det här är självklart inte nyheterna jag ville dela med mig av. Men, efter att ha pratat med läkare och specialister som jag litar på håller de alla med om att det här är det enda alternativet för mig, säger Pedrosa. 

Han missar alltså minst racen i Texas och Argentina och det är först när läkarna genomfört operationen som de kan konstatera när (eller ens om) Pedrosa kommer kunna återvända. Läkarna har tidigare avrått Pedrosa från operation på grund av de medföljande riskerna, men han står nu alltså utan val och man ska i den här operationen försöka sluta huden med en speciell teknik för att minimera risken för komplikation.

Honda har bekräftat att deras testförare Hiroshi Aoyama kommer hoppa in för Pedrosa.