Pedrosa: ”Jag kan inte fortsätta tävla så här”

Dani Pedrosa kämpade sig fram genom fältet efter en dålig start i söndags. Han fick nöja sig med en sjätteplats efter att ha blivit omkörd av sin teamkollega, som var sist efter första kurvan. Efter race avslöjade Pedrosa att han redan under förra året hade stora problem med armpump, men valde att vara tyst om det. 

– Jag började ha många problem här (i Qatar förra året, red. anm.) så under hela förra säsongen fick jag kämpa varenda race. Jag har inte riktigt kunna leverera sen dess. Mina resultat har aldrig varit särskilt bra på grund av det här, sa Pedrosa.

Pedrosa ska ha spenderat vintern med att flyga runt till läkare över hela världen, de rekommenderade alla att han inte skulle operera sig på grund av riskerna det innebär. Han har försökt lösa problemet på andra sätt – utan framgång. 

– Jag kan inte fortsätta tävla och köra på det här sättet. Så min plan nu är att försöka fixa min arm. Jag vet inte exakt hur det ska gå till. Som sagt vet inte läkarna vad de ska göra. Jag ska försöka bli av med problemet. Teamet vet om det.

Pedrosa avslutade med att konstatera att han inte har särskilt många svar i dagsläget. Nu ska han börja resa igen och försöka komma fram till något med specialister. Detta innebär ett stort frågetecken kring nästa runda i Texas, USA, som går om bara två veckor. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: