Ny elklass på GGN

Världens största endurotävling gör sin 32:a upplaga den 23-24 oktober. Arrangören Nordic Sport & Event har presenterat några nyheter till årets tävling, bland annat en ny elklass.

 –   Vi har tagit beslut på att införa en helt egen klass och start av El motorcyklar inför 2015. Det kommer att bli två starter där vi slår ihop tiderna för en totalsegrare säger Conny Bohlin VD för Nordic Sport & Event. Att det blir två starter beror på att batteriet måste laddas mellan starterna.

Sortimentet av elmotorcyklar ökar med flera stora tillverkare som just nu utvecklar sina alternativ. Av de som redan har elhojar på marknaden finns KTM med nya Freeride E

– El driva fordon kommer att öka och utvecklas i snabbare takt nu och då måste vi som arrangör vara med och utveckla även tävlingsmomenten för målgruppen. Det blir en härlig känsla då vi kommer att ha en egen start för dessa MC, och det bir en stor kontrast till motorljudet från de andra 1000 tals endurocyklarna som startar straxt innan fortsätter Conny Bohlin.

Arrangören meddelar också att Lilla GGN kommer utökas från en till två timmar och man har tillsammans med Stångebro och Ränneslätt kommit fram till att Svensk Enduroklassiker ska lyftas fram mer och utvecklas.