Márquez vann på Indianapolis

Marc Márquez var snabbast på alla körningar under helgens tävling på Indianapolis i USA, något som inte har hänt sedan Casey Stoner var med på Phillip Island förra året. Segern är också Márquez tredje raka.

Det började dock inte lika bra för nykomlingen som tappade ledningen i starten. Jorge Lorenzo tog ledningen före Dani Pedrosa. Marc Márquez avvaktade på tredjeplatsen men körde om teamkollegan Pedrosa på nionde varvet och Lorenzo fyra varv senare. Sen var han ostoppbar och höll ledningen in i mål. På näst sista varvet tog sig även Dani Pedrosa förbi Jorge Lorenzo som sa att han fick plötsliga däckproblem. Márquez utökade ledningen i totalställningen något i och med gårdagens vinst.

Valentino Rossi som startade på nionde startruta gjorde en bra start och fick halvvägs in i racet upp farten ordentligt och kunde på sista varvet ta sig om Cal Crutchlow. I sista kurvan uppstod också en incident när Nicky Hayden tog sig förbi Ducati-kollegan Andrea Dovizioso. Båda åkte utanför curbsen med ett hopp. Under tiden passade Bradley Smith på att knipa åttondeplatsen.

 

1. Marc Márquez

2. Dani Pedrosa

3. Jorge Lorenzo

4. Valentino Rossi

5. Cal Crutchlow

6. Álvaro Bautista

7. Stefan Bradl

8.Bradley Smith

9. Nicky Hayden

10. Andrea Dovizioso

11. Andrea Iannone

12. Aleix Espargaró

13. Colin Edwards

14. Claudio Corti

15. Hiroshi Aoyama

16. Hector Barberá

17. Danilo Petrucci

18. Michael Laverty

19. Bryan Staring

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: