Läckta bilder på Ducati Superleggera

Som vi tidigare rapporterat är Superleggera en exklusiv superbike från Ducati med 220 hästkrafter och en körklar vikt på 171 kilo. Modellen tillverkas endast i 500 exemplar och prislappen i USA ligger på 60 000 dollar – dubbelt så mycket som en Panigale R. Det fortsätter läcka material från Ducati på den nya modellen, nu gäller det detaljbilder. Än en gång är Asphalt & Rubber källan till läckan.

Bilderna avslöjar en orgie av titan, kolfiber och magnesium och bland annat att en Corse-lackering i rött och vitt. Delar av Panigalens ram, där motorn är en bärande del, är av magnesium likt fälgarna från Marchesini. Bakramen, alla kåpor och diverse detaljer är av kolfiber. Avgasröret är av titan och kolfiber. Alla bultar och muttrar ska vara av titan, få bitar på Superleggera är av aluminium. Allt detta har lett till att modellen väger 171 kilo körklar, en minskning på 18 kilo i jämförelse med Panigale R.

Vi rapporterade i onsdags att Superleggera, av Ducati internt kallad Project 1201, kommer visas den 4 november på EICMA. I dagsläget finns en hemsida dedikerad modellens kunder som kräver inloggning. Till höger kan du se ett bildspel med flera detaljbilder, dock vattenstämplade av A&R.