KTM 1290 Super Adventure provkörd

Med nya 1290 Super Adventure breddar KTM sitt sortiment ytterligare och tar ett stadigare grepp om den allt med populära klassen med stora äventyrare. Och vad de siktar in sig mot går inte att ta miste på – storsäljaren R 1200 GS från BMW.

1290 SA är den mest avancerade KTM:en någonsin och den första med semiaktiv fjädring, den har även kurv-ABS samt kurvljus. Motorn är en milt nedtrimmad variant av den starka och snåla maskinen i streetfighter-syskonet Super Duke R.

– Det är en riktigt trevlig hoj, säger en entusiastisk Anders. Den första KTM jag kört som inte skaver någonstans. Kanonryt i maskin och stadig som en laserstråle, även under rejält hård körning på bergsvägarna. Vindskydd och fjädringskomfort är mycket bra och vida överlägsen 1190 Adventure. Den semiaktiva fjädringen märker man knappt av alls, den jobbar superdiskret. Fantastiskt!

I morgon är det dags för provkörning av 1050 Adventure, den enklare specificerade lillebrodern som också går att få i A2-utförande.

Provkörningen kan du läsa i sin helhet i Bike nummer 4, givetvis kommer den dock ut tidigare i digital form i vår app – gratis för alla prenumeranter av såväl papperstidningen som vår digitala utgåva.