Kraschkalas i Argentinas GP

Det började miserabelt för stjärnföraren Jorge Lorenzon som kraschade sin Ducati på första varvet, i första kurvan. Kraschen kom efter att han kört in i baken på Suzuki-föraren Andrea Iannone. Iannone höll sig på hjulen men han tvingades senare under racet att köra genom depån efter att raceledningen ertappat honom med en tjuvstart.
 
Marc Marquez stormade fram till förstaplatsen med sin fabriks-Honda och skapade snabbt en lucka mot satellitföraren Cal Crutchlow. Britten körde snyggt och snabbt och lyckades hålla både Valentino Rossi samt Maverick Vinales bakom sig trots blinkande varningslampor på motorcykelns instrumentering.
 
Marc Marquez började försvinna iväg i horisonten på banan där han håller en av rekordtiderna. Men så pressade han plötsligt för hårt och tappade greppet fram, kraschen inträffade i kurva två. Repsol Hondas hopp stod nu till Dani Pedrosa som efter att hållits tillbaka av Danilo Petrucci äntligen började knappa in på ledarna. Dessvärre kraschade även han ur på nästan samma ställe som sin teamkamrat.

Maverick Vinales passerade Cal Crutchlow innan Marc Marquez körde av vilket nu gjorde honom till racets ledare. Han satte ett stabilt högt tempo och skapade sig själv andrum mot Cal Crutchlow och Valentino Rossi som kämpade om andraplatsen.
 
Med sju varv kvar lyckades Valentino Rossi passera britten och det var nu dubbelt Yamaha i topp. Innan Dani Pedrosa gick i backen hade han haft en fin fight med talangen Johann Zarco som i år klivit upp till kungaklassen och Yamahas Tech 3-team. Fransmannen körde brett men snyggt och höll sig på hjulen hela vägen till målflagg. En annan satellitförare som utmärkte sig var Alvaro Baustista på sin Aspar Ducati. Spanjoren bidrog till den underhållande fighten om sjätte-, femte- och fjärdeplatsen. Till sist körde han i mål strax utanför en pallplacering.
 
Det var mer drama under racets gång när Ducatis sista fabriksförare kämpade för att köra hem poäng. Andrea Dovizioso hade inte fått någon bra start men jobbad sig uppåt, tyvärr bara för att finna sig påkörd av Aprilias Aleix Espargaro. Italienaren kraschade och tvingades bryta racet för andra året i rad.
 
Resultat Argentinas GP:

1. Maverick Viñales 
2. Valentino Rossi 
3. Cal Crutchlow 
4. Alvaro Bautista 
5. Johann Zarco 
6. Jonas Folger 
7. Danilo Petrucci 
8. Scott Redding 
9. Jack Miller 
10. Karel Abraham 
11. Loris Baz 
12. Tito Rabat 
13. Hector Barbera 
14. Pol Espargaro 
15. Bradley Smith 
16. Andrea Iannone 

DNF:
Andrea Dovizioso 
Aleix Espargaro 
Dani Pedrosa 
Sam Lowes 
Alex Rins 
Marc Marquez 
Jorge Lorenzo