Helgens raceresultat från Assen

Tom Sykes hade pole position och behåll ledningen genom hela första racet. Efter att ha konstant varit runt en halv sekund snabbare än de resterande förarna kunde han ta det lugnt in i mål med nio sekunder tillgodo. 

Bakom honom var det dock tuffare. Jonathan Rea och Sylvain Guintoli hade en duell som avgjordes på mållinjen. Rea var före – med 0,006 sekunder. 

Till det andra racet hade temperaturen stigit vilket gjorde det svårare för Sykes. Det underlättade dock för Eugene Laverty som under 19 varv höll sig bakom Sykes för att sedan ta sig om och vinna racet. De sista varven försökte Sykes ta sig om igen men fick se sig slagen med 0,089 sekunder. 

Alexander Lundh kraschade på kvalet och bröt nyckelbenet, han riskerar att vara borta i flera veckor.

I Superstock 1000 kraschade även Ockelfelt men han valde att starta i racet, som han dock fick bryta efter kopplingsproblem. Bergman slutade nia efter att ha startat som tia. 

-Vi gjorde en betydligt bättre helg nu än på Aragon, sa Bergman efteråt. Vi har tagit stora steg i utvecklingen av cykeln. Förhoppningsvis kan vi fortsätta utvecklas nu under närmsta veckan för att kunna utmana ordentligt på Monza om 2 veckor.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: