Hård satsning av Viasat Motor

Förutom MotoGP, Pro Superbike och Red Bull Rookies Cup blir det självklart Formel 1, Nascar, STCC, Carrera Cup plus mycket mer.

-Det är nu Viasat Motor kommer att visa sin styrka som motorkanal. Nascar sätter igång i februari, Formel 1 i mars och Moto GP i april. Sen får vi inte en lugn stund förrän i slutet på november, säger kanalchefen Thomas Ogander på Viasat Motors hemsida.

Målet är att sända alla MotoGP:s race och kval LIVE. Om något skulle krocka kommer man låna tv-tid från de andra Viasatsportkanalerna så att tittarna får valmöjligheten att välja den motorsport de är mest intresserade av. Pro Superbike och resterande klasser i STCC-cirkusen kommer även att visas på tisdagskvällar.
Söndagen den 26 april kommer bli en så kallad Supersöndag med LIVE-sändningar från MotoGP i Japan, därefter Formel 1 och Nascar.

26 deltävlingar
På Viasat Motors presskonferens fick vi på Bike möjlighet att prata lite med Alexander Kristiansson som ska köra Red Bull Rookies Cup. Alexander har ett fullspäckat schema för säsongen 2009. Alexander kommer köra sammanlagt 26 deltävlingar under året inklusive race med sitt holländska team i IDM. Förhoppningsvis kommer det även bli något race på hemmaplan, men fokus kommer att ligga på Red Bull Rookies Cup.

Alexander, som snart är 16 år, har som målsättning att komma till MotoGP inom 4 år. Det är med andra ord en ung talang som sätter höga mål och som verkligen brinner för sin sport.

Viasat Motor kommer att eftersända alla Red Bull Rookies Cup race. Håll utkik efter nummer 70 och hjälmen till höger som förhoppningsvis kommer dyka upp bland topp 10, hälsar Alexander till Bikes läsare.

Vad tycker du om Viasats motorsatsning? Diskutera nedan!

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: