Gör dig redo för Honda Africa Twin Adventure Sports

Honda Africa Twin debuterade för 30 år sedan och har varit högt ansedd bland hårdhudade äventyrsmotorcyklister.
 
Den senaste versionen som lanserades 2016 är klart äventyrsduglig men den hade potential att bli lite mer anpassad för elände och det är där 2018-års Honda Africa Twin Adventure Sports kommer in i bilden.
 
Förutom det mest synliga som den nya grafiken, motorbågarna och skyddsplåten under motorn har det skett flera mindre synliga uppgraderingar.
 
Bland annat har tanken vuxit med 5,4 liter vilket ska ge en räckvidd på över 500 kilometer. Värmehantag är en annan välkommen ny detalj, liksom ladduttag för din elektronik.
 
Liksom hos vanliga Africa Twin för 2018 har Adventure Sports Ride By Wire-gas och tre valbara körlägen samt en modifierad luftburk som ske ge bättre respons i mellanregistret. Traction control-systemet har även fler lägen till 2018. Adventure Sports har också ett nytt avgassystem som ska ge lite mer uppiggande toner.
 
Ett nytt lituim-jon-batteri sparar in 2,3 kilo på vikten för samtliga Africa Twin-versioner till 2018. Specifikt för Adventure Sports är 22 millimeter längre fjädringsväg fram och 20 millimeter längre fjädringsväg bak jämfört med standard-versionen. Även markfrigången är högre, en ökning med 20 millimeter.
 
Sadeln har en plattare
design och vindrutan är högre på Adventure Sports. En annan detalj som gör det bekvämare vid stående körning med Adventure Sports är bredare fotpinnar.

Djupdyk i faktarutan nedan för alla detaljer:

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: