Första bilden på Panigale Superleggera

Asphalt & Rubber läckte nyheten om en Ducati 1199 Panigale Superleggera förra veckan. Det är en exklusiv modell som tillverkas i 500 exemplar och som endast säljs via inbjudan. Priset i USA ligger på 60 000 dollar. Med kolfiber, magnesium och titan har Ducati lyckats sänka vikten till 171 kilo körklar, en minskning på 18 kilo i jämförelse med Panigale R. 25 hästkrafter har tillkommit, vilket innebär totalt 220 hästkrafter. Läs mer om den nya modellen här.

Jim Gianatsis är en av dem som blev inbjuden att köpa en Superleggera – eller som Ducati kallar den internt, Project 1201. Han har på sitt företags Facebook lagt ut bilder på inbjudan. Inbjudan inkluderar ett brev från Ducatis VD samt en bild på alla de delar som skiljer Superleggera från Panigale R (se ovan). 

På brevet står också en hemsida, http://project1201.ducati.com. Gianatsis hävdar att all information om den nya modellen kommer släppas idag – den tionde oktober. I dagsläget står bara datumet på hemsidan, men den som väntar på något gott…

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: