En XJ650 med sköna linjer

Han kallar sig Chris och bor I Colorado I USA. Han ville frånbörjan med minsta möjliga medel bygga en cool motorcykel. Projektet tog sin början i en Yamaha XJ650 som han köpte för 3 000 US-dollar. Tanken vara att bygga en milt bobbad XJ. Men som med så många andra byggen blev det inte som han tänkt från början. Det spårade ur.

Så snart bygget kom igång började Chris ogilla originalbensintanken som störde linjerna i bygget. Svaret blev en läcker och slimmad tank från Moto-Guzzi. Bromsgrepp och huvudcylinder kommer från en 90-tals GSX-R och gasrullen från en Honda CR125. Nu var bygget på gång att bli allt annat än en lätt bobbad XJ…

Bakramen kortades och han dolde elsystemet och batteriet i en hemgjord oljetanksdummy. Det var ett arbete som var tålamodskrävande och bökigt. Lacken är från Porsche med vit pearl guld- och titan-ton.

Arbetet fortsatte och formen blev den sköna bobber vi ser här. Hojen startade till slut på första försöket och efter lite inställningsarbete med förgasarna gick det som tusan.

Chris fick blodad tand och sade efter att bygget varit med på flera utställningar att han ville starta en egen custom shop och kalla den Designs in Cold Steel.

Efter att ha sett Yamahan får vi anta att han åtminstone har rätt anlag…

%d bloggare gillar detta: