Det närmar sig för Novemberkåsan 2016

Den kåsa som körs i år är den 92:a i raden sedan 1915 och arrangören är Uppsala SMK. Just den klubben har stått som värd för tävlingen hela tio gånger tidigare vilket borde vare en garant för ett bra evenemang.
 
Centrum för årets Novemberkåsa kommer vara Knivsta, söder och Uppsala, där start- och mål på för den 11 mil långa banan kommer vara. Serviceplatsen kommer vara belägen mitt i centrala Knivsta precis vi Kommunhuset.
 
 
– Det har lagts ner mycket möda och energi för att det skall bli en bra och utslagsgivande tävling med en åkbar bana utan djupa kärr, säger ”kåsageneralen” Christer Eriksson, som även vill betona det stöd man fått från markägare, väghållare och inte minst Knivsta kommun, för att kunna genomföra tävlingen.
 
Tävlingsbanan är totalt cirka 11 mil lång och körs ett varv på dagen med första start klockan 9.01 och sedan två varv på kvällen och natten, med första start klockan 17.01. Banvarvet innehåller fyra specialsträckor på sammanlagt cirka sju mil och efter varje specialsträcka finns det möjlighet för service på den centralt belägna serviceplatsen. För deltagarna  betyder det 33 mil på motorcykeln varav 21 mil på specialsträckor.