Dagens Blocket: ”130 kilo ångest”

Gustav Ebertsson från Växjö beskriver hur han en fin fredagskväll satt och surfade på Blocket när han snubblade över en Honda CB125 från 1972. 

”Självklart var jag fast beslutad i att denna skulle jag ha! Jag ringde till säljarn och oturligt nog svarade han och sa att den fanns kvar. Veckan efter stod den tyvärr i mitt garage.” skriver han.

Det var ett tag sedan den besiktigad senast, 1985 mer specifikt, och Gustav sätter igång med att göra den redo för nya tag. Efter mek med förgasare, batteri och tändstift får han igång den i två minuter – sen dör motorn. 

”Efter detta blev skiten ståendes. När det hade gått några veckor så tog man sig i kragen och började felsöka. Det var först när jag tog väck det högra tändstiftet som jag insåg vad det var. Tändstiftet hade gått i kolven… Förmodligen för att nått lager var trasigt. Det var här jag inte kunde förneka det längre, jag hade köpt en ångestmaskin. Lite likt en evighetsmaskin faktiskt, fast tvärt om.”

Allt är dock inte så illa som det låter. För 3000 kronor får du en CB125 i ”patinerat skick”. 

”Enligt myterna ska den ha varit renoverad utav nån vars tålamod måste ha varit större än hos en kirurg. Till utseende har den ”patinerat” skick och förutom paj blinkers,elstart och tuta funkar allt förvånansvärt. Så om du läser detta, snälla köp den så att jag slipper den.”

För den som känner sig manad finns annonsen här