Cajback talar ut om förväntningarna 2010

SKAB-föraren Nicklas Cajback har vunnit två raka titlar i Superstock 1000-klassen i Scandinavian Open. Ifjol med endast en poängs marginal ner till Alexander Lundh. Nicklas kommer även i år satsa på att försvara sin SO-titel och utöver det köra de flesta Pro Superbike-deltävlingarna och även komplettera med några utlandsrace.

Rachid Rachid: Tvåfaldig Scandinavian Open Superstock 1000-mästare, ska du satsa på den titeln även i år?
Nicklas Cajback: Ja, vi satsar på att försvara titeln och hoppas att serien utvecklas och konkurrensen höjs ett snäpp. Jag vet att Mike Luff jobbar hårt för detta. Jag gillar upplägget i SO, det är mycket kvalitativ körning och det är väl orsaken till att vi håller på.

RR: Du var bästa svensk/skandinav i EM-finalen i Superstock 1000 genom en 13:e plats, satsar du på att köra finalen även i år?
NC: Ja, självklart är det ett av målen, det är ett ypperligt tillfälle att mäta sig mot internationellt motstånd.

RR: Fortsätter du med Honda?
NC: Ja, det har inte kommit någon uppdatering och Hondan är ett väldigt bra ”paket” så vi fortsätter med samma hojar. Har en ny -09a som blir första hoj.

RR: Fortsätter du i samma team som Jimmi Lindén?
NC: Vi kommer stå med egen trailer i år som det ser ut. Men på ett eller annat sätt vill jag fortsätta sammarbetet med Jimmi, vi kompletterar varann väldigt bra.

RR: Något nytt som händer med hojen inför säsongen?
NC: Största skillnaden blir att vi byter elsystem och gör några små justeringar. Sen ska allt självklart servas och inspekteras.

RR: Vilka serier satsar du på att köra i år?
NC: Det blir lite blandat, vi kommer köra hela SO, större delen av PRO SBK och några inhopp i IDM (Tyskland) alternativt ONK (Holland).

RR: Vad tycker du om att det blir Continental enhetsdäck i Pro Superbike i år?
NC: Jag tror det är bra för seriens utveckling, många andra nationella serier kör också med enhetsdäck vilket i efterhand har visat sig vara positivt. Jag fick möjligheten att testa däcken på EM finalen och jag blev positivt överraskad, dem satsar väldigt hårt och jag tror Conti kan överraska många i år.

RR: Du funderar på lite IDM-tävlingar, vilka race siktar du på där?
NC: Nästan alla IDM krockar tyvärr med race hemma, så det blir förmodligen ONK istället och då på Spa franchorchamps och Assen.

RR: Vad tycker du om det nya IDM-reglementet?
NC: Det bästa som hänt Svensk RR på många år. Nu behöver man inte bygga om halva hojen när man ställer upp i olika serier.

RR: Endast sex deltävlingar i Pro Superbike i år, vad tycker du om det?
NC: Tråkigt att det inte blir fler, hade gärna sett att det blev race på Anderstorp också. Jag hoppas att arrangemangen av Pro SBK blir betydligt bättre i år.

RR: Vad tror du om dina chanser i år i Pro Superbike?
NC: Jag sattsar stenhårt på att vara med och kriga om podiumplatserna.

RR: Scandinavian Open blir allt tuffare. Till exempel så kommer många norrmän att satsa på att köra hela SO-serien, bland annat Carl Berthelsen och Norvald Haaland, vad tror du om dina chanser där i år?
NC: Målsättningen är som sagt att försvara titeln. Det vore kul om det blev tuffare konkurrens, det sporrar och höjer min utveckling.

RR: När och var börjar ditt försäsongstestande?
NC: Jag åker till Spanien i mitten på februari, det blir Almeria och Cartagena. Sen tillbaks igen med Grevens MC-delar i mars och slutligen Mugello i april. Vi har massor av nya saker att testa inför säsongen och behöver mycket tid. Jag har även nya mekaniker i år och vi behöver tid att lära känna och förstå varandra.

RR: Vad har du gjort under vintern så här långt?
NC: Jag har tagit hjälp av en personlig tränare som hjälpt mig lägga upp ett träningsschema. Så mestadels av tiden går åt till fysträning.

RR: Hur går det med träningen?
NC: Det går bra, jag ska vara i god form innan första testerna i februari för att sedan toppa formen tills säsongen drar igång.

RR: Fortsätter du med ditt backslick även 2010?;)
NC: Skiter björnen i skogen? Självklart, kan ju inte frångå ett vinnande koncept;)

RR: Är allt klart med sponsorer inför säsongen?
NC: Ja, vi gör en ännu större satsning ihop med SKAB i år och fortsätter i deras färger. Sen förs samtal med ytterligare några partners.

RR: Vem vinner Pro Superbike 2010?
NC: Jag kan se mig själv som en lycklig totaletta 2010!

%d bloggare gillar detta: