BSB-premiär för Backlund i helgen

Torsdagen den 26:e mars körde Backlund sitt sista test innan årets BSB-säsong drar igång. Vädret gick mellan regn och delvis sol, det i kombination med tekniska problem gjorde att det inte blev alltför många varv när det väl började torka upp på eftermiddagen. Bränslepumpen hade slutat fungera som den ska.

När Backlund väl kom ut på det sista passet hade banan torkat upp men chassit kändes inte helt hundra, så en stor del av den tiden gick åt till att ändra chassit. Men Backlund känner ändå att de fick med sig bra data från testet.

– Det var tråkigt att vår sista testdag innan premiären hade sådant skiftande väder att vi egentligen enbart fick ett pass som var i torra förhållanden där vi kunde få information ifrån. Samtidigt som att vi hade en del problem och förändringar som behövdes göras så fick jag inte så mycket tid på banan som jag hade hoppats på. Den positiva delen är att vi fick med oss en hel del info och data som är värt mycket inför nästa helg där vi har en bra plan för, säger Filip.

I helgen går racepremiären i British Superbike på Donington Park. Det kommer gå att följa Filip och TAG Racing via hans hemsida och Eurosport (sändningstid måndag klockan 19).