Bradl till Aprilia för resten av året

Från och med Indianapolis GP nu i helgen kommer Stefan Bradl vara en av Aprilias fabriksförare. Detta efter att Forward Racings teamchef gripits och Open-teamet går mot en högst osäker framtid, klart står i alla fall att de inte kommer delta i helgen.

Bradls mål är att fortsätta utvecklas Aprilias RS-GP under de återstående nio racen. Max Biaggi, som just gjort inhopp åt Aprilia i WSBK, tror att han är helt rätt man för jobbet då han de senaste åren kört både Yamaha och Honda och vet hur en bra GP-hoj ska kännas. Varken Max eller Stefan har dock höga förväntningar om de initiala resultaten. 

– Jag kan knappt bärga mig att få komma till Indianapolis och starta det här nya äventyret. Det kommer självklart inte vara lätt i början. Jag behöver vänja mig vid det nya teamet och den nya hojen, så mitt huvudsakliga mål i det här första GP:et är att lära känna mina mekaniker och bli bekant med hojens prestanda. 

Bradl har tidigare haft problem med sin högra vrist men säger att han tror sig vara 100 procent till Indianapolis. Racet går 20.00 svensk tid på söndag, missa inte!