Teamchefen arresterad – de missar Indys GP

Det var när Giovanni Cuzari, teamchef för Forward Racing, återvände hem efter Sachsenring som schweizisk polis grep honom. Han misstänks ha mutat en stadsman och ha tvättat pengar genom sponsring. I förra veckan satt han fortfarande häktad och det är oklart om han släppts eller sitter kvar. 

Cuzari nekar till anklagelserna men polisen har fryst hans tillgångar. Sponsorer var snabba att dra sig ut och därför kommer Forward Racing missa nästa MotoGP på Indianapolis. Resten av teamet arbetar nu med att rädda sina relationer med sponsorerna och möjliggöra resten av säsongen. 

Det är inte första gången Cuzari hamnat i ekonomiska problem. Han har tidigare anklagats av chassitillverkaren FTR för att inte betala sina räkningar och även förare har klagat. Aleix Espargaros agent berättar för MotoMatters att han inte fick betalt för förra årets säsong först i slutet av maj i år, då utan en utlovad bonus. Yamahas villkor för att förse Forward med cyklar för Open-klassen var att de fick betalt i förhand.

Foward Racings framtid är alltså högst oklar. Teamets Managing Director Marco Curioni säger sig vara väldigt tacksam mot Dorna som gör sitt bästa för att hjälpa teamet. Men det är en stor utmaning han har framför sig – 2 miljoner euro behövs för resten av säsongen. Bradl ryktas vara i förhandlingar med Aprilia för att ersätta Melandri för resten av säsongen, Baz har en oklar situation.