Backlunds helg på Silverstone

Likt för WSBK på Magny-Cours påverkades British Superbikes av regn, om än inte lika mycket och inget på söndagen. Det var under fredag och lördag som det regnade, under det första kvalet levererade Backlund imponerande tider. Men i det andra kvalet gick Backlund igen ut på regndäck när banan hade torkat upp, regndäcken var slut efter ett varv och Backlund missade sin chans att avancera till sista kvalet och fick startruta 15. 

På söndagen var det solsken och i det första racet kunde Backlund avancera två positioner. Han satte racets tionde snabbaste tid och fick därmed tionde startruta istället för femtonde till det andra racet. Första racet vanns av Shane Byrne precis framför Ryuichi Kiyonari och Josh Brookes. 

I race två gjorde Backlund några misstag de första varven och föll till trettonde plats. Backlund fick sedan upp tempot och körde upp sig till tionde. Det var dock en lucka till förarna framför och Backlund fick utmaning bakifrån och blev elva. Den här gången vann Ryuichi Kiyonari framför Shane Byrne, trea blev James Ellison.

– Som alltid vill jag ha mer, mycket mer men när vi tittar på helgen har det varit bra. Bra förbättringar, stadiga varvtider och en bra känsla inför den sista deltävlingen på Brands Hatch om två veckor, säger Backlund.