Resultat från WSBK Magny-Cours

Söndagens två WSBK-race hade flera likheter. Båda gick i blöta förhållanden där Jonathan Rea tidigt tog ledningen på sin Honda och öppnade upp en liten lucka. Men i båda fallen kunde Aprilia-förarna stänga luckan och ta ledningen. I det första racet kunde Rea ta tredjeplatsen men i det andra kraschade han. 

Magny-Cours var näst sista deltävlingen och alla poäng räknas när Tom Sykes och Sylvain Guintoli slåss om mästerskapstiteln. I båda racen tog Melandri, Guintolis teamkollega, ledningen och blev båda gångerna beordrad av teamet att släppa förbi Guintoli. I det första racet gjorde han det i slutet av racet, men i det andra ignorerade han depåtavlan och tog vinsten medan Guintoli blev tvåa.

Även Kawasaki gav teamorders. Tom Sykes körde försiktigt för att inte riskera någonting, i det första racet låg han femma med teamkollegan Loris Baz framför sig. Baz blev beordrad att släppa förbi Sykes, men eftersom Baz nyligen skrivit under för ett MotoGP-kontrakt var det osäkert om han skulle lyda. På sista varvet, i den sista kurvan, släppte Baz förbi Sykes medan han skakade på huvudet. I race två stormade Hondas Leon Haslam fram och tog sig förbi Sykes som fick nöja sig med fjärdeplats. Sykes leder nu endast med 12 poäng över Guintoli, allt avgörs alltså på sista deltävlingen på Qatar den andra november.