Backlund siktar på brittiskt guld

Filip tog hem en tredjeplats i det brittiska Superstock 1000-mästerskapet förra året. Han slog två varvrekord, på Donington och Silverstone, och uppmärksammades tidigt av SMT och Kawasaki som nu kommer ha Backlund som förare. 2014 är målet att ta hem titeln i Superstock 1000. 2015 tar Backlund steget upp till Superbike. 

– Det känns otroligt roligt och inspirerande att fortsätta min långsiktiga satsning mot VM och nu tillsammans med SMT och Kawasaki. Jag har kommit till ett professionellt team som jobbar framåt på samma sätt som jag gör med min satsning. Tillsammans skapar vi ett oerhört starkt paket och vi vet alla vad vi ska göra, att vinna mästerskapet! – säger Filip.

Teamet baseras i Manchester och under ett besök fick Filip se sina nya vapendragare. De planerade också tester inför den kommande säsongen samt tittade på Filips utvecklingsprogram.

– Det är ett utvecklingsprogram jag ska gå för att ytterligare kunna höja min kompetens inom vissa områden, som jag och teamet kommer att fokusera på. Jag efterfrågade detta när vi diskuterade 2014 vid vårt första möte, och detta har teamet och deras sponsorer löst, vilket känns jätte roligt. – säger Filip.

I slutet av februari drar teamet ner till Spanien där ett intensivt testschema väntar. Premiären går på Brands Hatch 18-21 april.

– Efter att ha sett Filips prestationer under hela 2013 på det som var övervägande nya banor för honom. När chansen kom att skriva avtal med Filip för säsongen 2014, hade vi inte någon som helst tvekan. Filip är en mycket begåvad ung man som vi tror kommer att ge vårt team stora framgångar. Vi har en tvåårig plan som förhoppningsvis kommer att se oss vinna Superstock 1000 titeln 2014 och gå vidare till Superbike-klassen 2015. – säger teamägaren Robin Croft.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: