Årets populäraste nyhet – Kawasaki H2R

2014 års mässor bjöd på många nyheter att se fram emot. På Intermot fick vi bland annat se en ny S1000RR och raceversionen av Kawasaki H2. Några veckor senare fick vi på EICMA bland annat se en helt ny Yamaha R1. Det finns många goda anledningar att se fram emot 2015.

Men vilken av de här nya motorcyklarna var störst bland er? Gatversionen Kawasaki H2 må inte ha uppfyllt allas drömmar och förhoppningar, men statistiken talar sitt tydliga språk och den ligger tveklöst i topp – speciellt raceversionen H2R med tiotusentals läsare! Här följer den kompletta topp fem-listan. 

5. Ducati presenterade fyra Scramblers
”Ducati har till slut presenterat nya Scrambler med 75 hästkrafter och på 186 kilo, faktum är att de presenterade fyra stycken Scrambler.”

4. Honda visar prototyp av RCV-gathojen (Visserligen inte en produktionsmodell, men den är tillräckligt cool för att göra ett undantag)
”RC213V-S heter den gatlegala prototypen som baseras på Hondas MotoGP-vinnande racer och presenterades på EICMA.”

3. Kawasaki H2 – 210 hästkrafter
”Ända sedan Kawasaki presenterat H2R på Intermot har vi längtat – och nu är den här, gatlegala H2 med 210 kompressormatade hästkrafter.”

2. Nya Yamaha R1 är här!
”Nya Yamaha R1 är äntligen här och den är det med en vidareutvecklad crossplane-motor som levererar 200 hästkrafter och en körklar vikt på 199 kilo.”

1. Kawasaki H2R – racer med 300 hästar
”Kawasaki har presenterat raceversionen av kompressormatade H2 – radfyran har 300 hästkrafter. Se bilder på monstret här!”