Honda visar prototyp av RCV-gathojen

Det blev inga nya landsvägsmodeller på EICMA från Honda, istället visade de upp två prototyper – en de kallar True Adventure som är en antydan om en kommande Africa Twin och en de kallar RC213V-S.

Den sistnämnda är vad Honda själva kallar en gatlegal prototyp baserad på deras MotoGP-maskin (som heter RC213V). Enligt pressreleasen har den utvecklats tillsammans med många GP-förare och är den ultimata gatmaskinen. Vår man på plats låter meddela att motorn låter alldeles underbar, vilket vi inte ställer oss tveksamma till överhuvudtaget med tanke på att avgassystemet ser ut att vara direkt hämtat från GP-hojen. 

RCV-prototypen kördes upp på scen av Marc Márquez och på plats fanns både en version med rena kolfiberkåpor och en specialare med den japanska flaggan för att fira 100 år av EICMA (den ni ser på bild). Ingen specifikation eller mer utförlig information har släppts idagsläget. Men med tanke på det senaste årens rykten finns det inget annat att förvänta sig än att vi kommer få se prototypen bli produktionsmodell under 2015/2016.