Aprilia RSV4 R i svartvitt

Ett år efter RSV4 R Factory kommer nu den billigare versionen RSV4 R. Här har magnesium rationaliserats bort tillsammans med Öhlinsfjädringen för ett attraktivare pris.

I grunden är motorcyklarna desamma men hos R-modellen har de allra mest tävlingsinriktade finesserna valts bort – de behövs för att vinna Superbike VM, medan vi vanliga dödliga klarar sig oss utan extremrena:

Motorskydden i magnesium är nu i aluminium och justeringsmöjligheterna för svingen, styrvinkeln och motorinfästning har försvunnit.

Istället för Öhlins-dämpare både fram och bak sitter nu en 43 mm Showa-gaffel fram, fullt justerbar, precis som den bakre stötdämparen från Sachs.

Kvar finns fly-by-wire systemet och de tre olika mappningarna för motorn: Race som ger 180 hk fullt vridmoment, Sport som ger full effekt men begränsat vridmoment och sist Road – med 140 hk och begränsat vridmoment.

Aprilia har valt en ren färgsättning och erbjuder nya RSV4 R i antingen svart eller vit. Något pris är inte satt men vi kan räkna med att det kommer ligga närmare de japanska konkurrenterna och framför allt BMW S1000RR.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: