Adventure Days var en succé för grusbusarna

Det var de riktiga motorcyklisternas helg. Inte de som åker motorcykel, utan de som verkligen KÖR motorcykel. Oavsett om man var nybörjare eller rutinerad förare fanns det utmanande sträckor att köra där guidade turer arrangerades i alla svårighetsgrader under fredag och lördag. Vädret var precis så som det ska vara när man kör äventyrshoj – varierande. Alla som var där var glada över att få komma ut i naturen och släppa lös hästkrafterna och under helgen kördes över 1000 turer.

BMW visade nya motorcykelmodeller och erbjöd möjligheten att provköra dem. Touratech visade årets nyheter vad det gäller tillbehör och utrustning för touring-, offroad-, och enduromotorcyklar. Och Säfsen stod för naturupplevelsen, boendet, mat och underhållning.

Under helgen arrangerades även kurser med rutinerade instruktörer för bland annat gruskörning, bromsövningar, hur man navigerar med hjälp av GPS och inspirerade seminarier om motorcykelupplevelser runt om i världen.

– Säfsen är en helt perfekt anläggning för sådana här arrangemang, med hundratals mil grusvägar av högst varierande kvalitet runt knuten. Vi vill få upp intresset för den här typen av motorcyklar, och visa vad de verkligen är kapabla till i kombination med rätt utrustning. Det tycker jag att vi lyckades utmärkt med och det känns som det blev en riktig höjdarhelg säger David Johansson på Touratech Nordic. David poängterar också att det aldrig skulle ha gått att genomföra Adventure Days utan alla duktiga funktionärer som slitit hårt under helgen!

– Vi måste vara där våra kunder är. Därför är det jätteviktigt för oss att vara med på aktiviteter likt Adventure Days. Det var över hundra personer som testade våra hojar under helgen och det är vi mycket nöjda med. Vi ville ha en aktivitet som var mer än att dricka öl och sparka på däck och det är precis vad det blev i Säfsen. En helg med massor av hojkörning, bra föredrag, bra boende och en stor restaurang där alla hade trevligt på kvällen, berättar Fredrik Wadin på BMW.

– Det blev en fantastisk helg där jag hoppas att alla fick ut det som de hade förväntat sig. Helgen var full av aktiviteter, god mat, underhållning och glada människor, säger Pärra Hansson, sportchef Säfsen Resort.

Bakom eventet stod Touratech Nordic tillsammans med BMW Motorrad och Säfsen Resort.

Bike kommer garanterat att vara med och köra nästa år. För det blir väl ett event även nästa år? Under de kommande veckorna kommer David Johansson på Touratech tillsammans med övriga att diskutera framtiden för Adventure Days. Vi håller tummarna!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: