30-årsjubileum tillsammans med elefanter

Hos Touratech i Sydafrika har det var hektiskt de senaste dagarna inför förberedelserna för årets GS Trophy. Uttagningen till det Skandinaviska laget skedde i Säfsen under Adventure Days och de tre segrarna i finalen var Per Wallin från Östersund, Börre Skiaker från Hvitsand i Norge och Jussi från Finland.

– Att köra i Afrika har alltid varit en dröm, berättar Per Wallin som trots 2200 mil hittills i år med sin F800GS inte tycker att han längre kör så speciellt mycket. Tidigare var det betydligt mer…

Körningen startar först imorgon söndag och kommer pågå fram till lördagen den 21 november. Under hela tävlingen kommer vi att här på bike.se ladda upp rapporter och bilder.

– Men även om man vill vinna så är det ju för upplevelsen som man är här. Vi är allihop vinnare bara genom att delta, hävdar Börre Skiaker som dock innerst inne verkar vara rejält tävlingsmotiverad. Hemma i garaget står förutom en HP2 Enduro också en motocross för träningsbehov. Börre har tidigare även kört 400 mil motorcykel i Marocko så det här med sandkörning är inget nytt, vilket det är för resten av gruppen.

Tältlägret hos Touratech håller på att släckas ned. Det kommer bli en tidig söndagsmorgon, totalt har vi över 200 mil äventyr framför oss.

– Det är verkligen ett imponerande arrangemang, konstaterar Jussi Ali-Lekkala från Finland. 64 motorcyklar har fraktats hit, fem ton utrustning, flera läkare finns på plats, och åtta månaders planering ska nu sättas i verket.

Häng med oss under hela äventyret här på bike.se!

PS. Vi lovar att bilderna framöver ska hålla högre kvalitet än de här mobilbilderna…

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: