Provkörning av Kawasaki Z 650

Kawasaki har med Z 650 gjort hemläxan ordentligt och bantad den hela 20 kilo jämfört med föregångaren ER-6!Z 650 är både smidigare och mer lätthanterlig än föregångaren. Dessutom har man fräschat upp utséendet.Twinnen ingår som bärande del i den betydligt lättare fackverksramen i rundrör av stål.Z-stilen genomsyrar hela hojen från topp till tå. Baklampan tänds upp och ett läckert stiliserat zäta uppenbarar sig.Stötdämparen arbetar nu via ett länkage, förut var den direkt monterad i svingen.Förspänningen är svår att nå, även efter att sidokåpan monterats bort.Den heldigitala instrumenteringen jobbar bra hela dagen och man störs inte av några irriterande reflexer.

Motorrads Linus Bankler provkör Kawasaki Z 650 genom olivlundar och apelsinodlingar utanför span-ska Sevilla. Efterföljaren till stor-säljande ER-6 har en tung mantel att axla. Vår första provkörning  visar att den nya lättade maskinen är väl rustad för uppgiften.

Kawasaki har valt att förlägga sin lansering nere på soliga Spanska kusten. Stora solchanser ra små bergsvägar gör detta till ett årligen vinnande koncept för tidiga lanseringar i Europa. Men morgonkylan gör sig direkt påmind så fort vi kommer utanför hotellet. Just nu kmed underställ och överdragsjacka! Vi har en tur på elva mil framför oss innan vi kommer till första fotostoppet. Hela gruppen ger sig iväg och det är fortfarande inte ljust ute. Solen har inte gått upp ännu men färgar himlen röd med-an vi rullar iväg. Vi åker längs öde vägar, genom övergivna gamla industribyggnader och över toor. Solen har precis kämpat sig upp och ramar in det hela med en enorm röd boll. Nu önskar man att man haft kamera på hojen! Men det hinns det inte med, föråkaren har bråttom fram till fotoplatsen för att pricka in precis rätt ljus.

Läs hela provkörningen i nya Motorrad nr 2, ute nu!