Zero gör mc åt US Army

 

Zero Motorcycles har levererat motorcyklar tidigare till amerikansk polis och nu breddas kundbasen med den nya militära motorcykeln 2013 Zero MMX. Hojar som först och främst ska tillhandahållas amerikanska specialstyrkor (SOF).
En relativt tyst motorn och försumbar värmesignatur gör elektriska motorcyklar ett attraktivt alternativ för US SOF. Ytterligare funktioner har lagts till så att Zero MMX kan vara så mångsidig och enkel att använda som möjligt i olika stridssituationer. Zeros ingenjörer har utvecklat en Keyless-tändning som är styrs med en vippströmbrytare på instrumentbrädan. Strålkastaren kan stängas av för nattliga stealth-operationer och MMX påstås fungera när den kör genom vatten på upp till en meters djup.
MMX batteriaggregat är modulära, låsbara och kan bytas ut på mindre än en minut. CHAdeMO-snabbladdningen minskar laddningstiden till närapå en timme. Det finns även en så kallad "security override" som kan plocka fram extra kräm ur batteriet om en oväntat förlängd körsträcka skulle bli nödvändig.
Motorcykeln använder sig av Zeros Z-Force-motor som har 54 hästkrafter och 68 Nm vridmoment. När föraren motorbromsar sänker han inte bara farten utan laddar samtidigt batteriet. Många av cykelns prestanda kan även justeras via Zero Motorcycles-appen, som styrs via Bluetooth med kompatibla smartphones.
Kanske den ballaste Zero-hojen hittills?
Zero motorcyklars generalagent i Sverige är KGK Motor AB.
www.zeromotorcycles.com