Yamaha fortsätter satsa på MT

Yamaha kunde sola sig i Moped- och motorcykelbranschens statistik över fjolårets nyregistreringar under den nu pågående Mc-mässan i Göteborg.
 
På branschens lista över nyregistreringar hade Yamaha sin MT-09 på plats nummer ett och MT-07 på andraplatsen. Vi bytte några ord med Peter Chadwick som är marknadschef på Yamaha Scandinavia om året som gått och planerna för 2016.
 
Vad tar ni med er från 2015?
– Det var ett jättebra år, både i Europa och Skandinavien. Vi har sålt fler cyklar och ökat vår marknadsandel. Vi var redan tidigare störst i Sverige och nu har vi ökat försprånget, säger Peter Chadwick.
 
Var 2015 året som ny lyckades etablera MT-modellerna ordentligt?
– Ja, det skulle jag vilja säga. MT-09:an kom redan tidigare men under 2015 hade vi både 07:an och Mt-09 Tracer, en riktig line up. Nu ökar vi den med MT-03 och MT-10 så nu blir det ännu mer komplett.
                                                                                  
Vilka modeller vill ni att folk ska få upp ögonen för nästa år?
– Då är det nog MT-03 för A2-föraren. Den klassen har inte varit så stor tidigre.
 
Men ni tror på den?

– Absolut. Vi har ju den som MT men även YZF, det är ju samma grundcykel. Men sedan är det ju framför allt XSR-modellerna, 700:an och 900:an. De är till för kunder som vill ha en MT-07 eller 09 men som vill ha något lite anorlunda och mer klassiskt.
 
 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: