Yamaha FJR1300 uppdateras rejält

Yamahas klassiska sporttouringmodell FJR1300 uppdateras ordentligt till 2013. Till de största nyheterna hör tillkomsten av traction control, ride by wire, farthållare och elektroniskt inställbar fjädring.

Två motorlägen erbjuds, T – för touring och S för sportigare körning, och motoreffekten har ökat med två kilowatt. FJR1300 kommer i två versioner, den ena med konventionell växellåda och den andra med Yamahas YCC-S-system som tillåter föraren att växla utan att använda kopplingen. Ett hjälpmedel som funnits tidigare men som nu kommer tillbaks i uppdaterad form. Motorn har fått nytt avgassystem och uppdaterad insug.

Kåpdesignen är ny, precis som formen för det elektroniskt justerbara kåpglaset. Positionsljusen och blinkerserna fram har fått LED-teknik. Även instrumenteringen är ny.

Framgaffeln har fått nytt innehåll och bakfjädringens inställningar har reviderats. Exklusivt för AS-modellen är du kan justera fjädringsinställningarna på elektronisk väg via knappar på styret. Det finns tre grundinställningar; soft, standard och hard. Sedan kan du ställa in om du kör själv, själv med bagage, med passagerare eller med passagerare och bagage. Framgaffeln på AS-versionen är inverterad med kompressionsdämpning i ena benet och returdämpning i det andra. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: