Yamaha Bolt presenterad

I lördags presenterade Yamaha Star Motorcycles Bolt och Bolt R på Daytona International Speedway.  Det är två attitydstarka lågprismodeller som amerikanska Yamaha hoppas ska kunna utöka deras marknadsandelar i USA med.

 
Stars produktchef Derek Brooks konstaterade "Vi har sett övergången från cruisern, via choppertrenden till en mer back-to-basics hoj. Fokus ligger nu mer på motorcykeln själv och mindre på krom och flashiga färger. Detta är en solid utveckling och jag tror att Bolt kommer att vara mycket tilltalande för alla typer av förare."
I USA kostar en standard Bolt $ 7.990 och en R-Spec kostar $ 8290. Något svenskt pris finns inte då det ännu inte är klart ifall modellen ens kommer hit.
 
Genom att använda den luftkylda, 60-graders, bränsleinsprutade 942cc V-twin som redan används i V Star 950, i en helt ny vaggram av stål med en kort hjulbas, endast 1568 mm lång, och en förarposition som är endast 68 cm från marken. har man lyckats hålla en ganska smal, stilren form. Fjädringen hanteras av en konventionell 41mm gaffel och ett par dubbla bakre stötdämpare. De tolvekrade aluminiumfälgarna har däck i storleken 100/90-19 fram och 150/80-16 bak.