Wayne Rainey tar över amerikansk racing

Daytona Motorsports Group är de som haft hand om AMA-roadracing, men efter finalen på New Jersey Motorsports Park tar American Motorcyclist Association tillbaka serien och byter arrangör. Istället kommer 500GP-världsmästaren Wayne Raineys organisation KRAVE Group LCC ta över AMA-status och vars serie kommer att heta MotoAmerica. 
 
– Är du en amatör eller professionell roadracing-förare i Amerika, om du är ett fan av roadracing eller om du är ett företag som gör affärer i den här industrin – det här är en spännande dag, säger Rob Dingman, president för AMA. 
 
I KRAVE:s ansvar att driva serien ingår bland annat att utveckla seriens relationer, välja banor och schema. Något DMG enligt många amerikanska fans misslyckats med. Serien hade till att börja med endast fyra-fem deltävlingar, men fick slutligen till sju stycken, och har inte sänts på TV likt tidigare år utan endast online via fanschoice.tv. 
 
– Strukturen i vårt avtal med AMA hjälper till att utveckla förare för att nå världsscenen. Det stödjer avancemang från ungdomsracing och nybörjare till Pro-Am, från Pro-Am till nationell mästerskapsnivå, och för de absolut bästa en möjligt att tävla om en världstitel, säger Rainey. 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: