Volvo V90 Cross Country som polisbil

Volvo V90 Cross Country utvärderades som polisbil i tillsammans med fem konkurrenter. Volvon fick högsta betyget av de testade bilarna: Snittbetyg 8,8 och slutpoängen 44 av 50 möjliga.

Sammanlagt omfattar polisens tester fem delmoment: Bromsprov, körning i konbana, undanmanöverprov, broms med undanmanöver och simulerad utryckning. I två delmoment erhöll bilen full pott, alltså tio poäng. Det var i kategorierna simulerad utryckningskörning och bromsprov.
– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.

Bilen som testades var en specialbyggd V90 Cross Country D5 AWD med förstärkt chassi och bromsar och konstruerad för att inhysa all utrustning polisen behöver i sitt arbete.

Polisbilarna tas från Volvo Cars fabrik i Torslanda och modifieras sedan på en separat lina för polisbilar. Arbetet ta cirka en vecka. Volvo meddelar att de första V90 Cross Country redan levererats till polisen.

Sedan tidigare rullar också vanliga V90 som polisbil på svenska vägar. Den genomgick i slutet av förra året samma tester hos polisen och fick då det högsta betyg en bil testad av polisen hittills fått.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: