Volt – nytt elmärke från Irland

Det var på motorcykelmässan i Dublin som Volt debuterade i helgen. De är en helt ny tillverkare av elmotorcyklar vars sortiment till att börja med ska bestå av fem modeller. Tyvärr har inte särskilt mycket material nått ut från mässan, men från rapporter av kollegor på plats handlar det om en sporthoj och ett par skotrar. 

Volt 220, på bild ovan och den sportigare modellen, har en toppfart på 100 kilometer i timmen och en räckvidd på 120 kilometer, med dyrare batteripaket tillgängligt som ökar räckvidden till 200 kilometer. Den ska bara väga 115 kilo.  

Sen har vi också Volt 90 (som beskrivs som en modern maxiskoter), Volt 80 (”innovativ och vågad styling”), Volt 70 (pendlarskoter) och City 60 (”en rolig elskoter för stadskörning”).

– Det största intresset har hittills kommit ifrån stadsförare som vill ha låga körkostnader för sin pendling, sa Volt-chefen Colin Darby till The Irish Times. Om du har i åtanke att snittpendlaren kör 20 kilometer per dag och att elalternativet kostar mindre än 200 euro per år att köra är det ett väldigt ekonomiskt alternativ.