Vild nyproducerad tvåtaktare på Isle of Man

 Suter premiärvisade sin helt nyproducerade tvåtaktsracer MMX 500 förra året på Eicma. Sett till publiciteten den fick måste debuten ses som något av en succé. Den vilda hojen med 195 hästkrafter och en vikt på omkring 127 kilo förväntas nu tävla i Superbike-klassen på Isle of Man.
 
Det sägs att trots tillverkarnas ansträngningar att modernisera tvåtaksttekniken så har de svårt att hitta någon tävlingsserie där hojen tillåts ställa upp. Tävlingsledning på Isle of Man är kända för att kunna vara lite mer tillåtande än andra när det gäller att erbjuda en bra show så därför är det inte helt förvånade att Suter tar chansen att synas under den legendariska tävlingen.
 
Och nog kan det bli en rejäl show. Föreställ er en V4:a på 576 kubik som matas bensin och luft via ett fyrportsinsug med elektronisk insprutning och klassiska reedventiler. Tvåtaksttonerna klingar genom fyra separata titanpipor från Akrapovic och rödmarkeringen kommer först vid 13 000 v/min.
 
Nu återstår det bara för Suter att hitta två erfarna TT-förare som vågar tygla hojen, något som kan bli lättare sagt än gjort.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: