”Viktigt att Rossi stannar två år”

Personen som lockar flest tittare och drar in mest pengar åt serien är utan tvekan Valentino Rossi, trots att Márquez just nu dominerar serien. Därför var MotoGP-chefen Camelo Ezpeleta väldigt lättad när Rossi skrev under för två år hos Yamaha.

– Det är så viktigt att ha honom i två år till. Jag pratade med Valentino och han är väldigt glad över att få fortsätta. Vissa säger att han bara är här för pengarna men på årets första race i Qatar var han på podiet och han har varit stark hela säsongen. När han berättade för mig att han skrivit under för Yamaha kunde jag se på honom att han ville stanna i MotoGP, säger Ezpeleta. 

Ezpeleta tror att Rossi än har mycket att ge och kommer vinna fler race, kanske till och med ett mästerskap.

– Åldern i Valentinos huvud är inte den samma som i hans kropp. Fysiskt är han inte sämre än för fem år sedan, så det är det mentala som är viktigt för honom att prestera. Mick Doohan sa till mig flera gånger att det viktigaste i den här sporten är psyket och inget annat. Jag ser fortfarande att Valentino har mentaliteten för att vinna och tror att han själv kan göra det. 

Får Rossi en fjärdeplats eller bättre på Misano nu på söndag blir han den första föraren någonsin att ta 5000 poäng eller mer.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: