Viking Motor Park får klartecken

Efter att ha gått igenom flera instanser och överklaganden börjar Viking Motor Park närma sig startskottet för byggandet. Redan 2008 gick detaljplanen igenom och 2011 fick de byggnadstillstånd. Anläggningen ska byggas i Enköping och igår gav Mark- och Miljödomstolen sin dom. 

Domstolen har sagt ja till de flesta yrkanden VMP gjort, med undantag för Top Fuel. Enligt domen får man tillstånd till att bedriva tävlingsverksamhet 45 dagar om året.

–  Vi fick väl ungefär det vi ville ha. Med den ytliga blick som vi har tittat på domen så tycker vi att den ser ganska bra ut. Det innebär ju i princip att vi kan börja bygga den här anläggningen, berättar Bo Fallbrink, ordförande för VMP, till SR.

Såhär skrev Viking Motor Park på sin Facebook efter beslutet:

Klockan 13.30 idag befann vi oss på Åberg & Co kontor för att tillsammans med våra advokater ta del av domen från Mark- och Miljödomstolen. Det var med spänning vi öppnade den 66 sidor tjocka handlingen. Till vår stora glädje visade det sig att domstolen i stort sett sagt ja till alla våra yrkanden. Ett undantag, Top Fuel sa man nej till. 

Det kan vi leva med!

Nu går våra advokater igenom domen ytterst noggrant så att vi i framtiden inte riskerar att missa några av de åtaganden vi fått avseende till exempel vattenverksamhet. 

Underbart tycker vi! Inte utan att det blir lite fuktigt i ögonvrån.

Betänk att vi startade bolaget förra årtusendet!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: