Video: H2R spöar Bugatti Veyron – men får pisk av…

Våra amerikanska kollegor på Sport Rider har fått tag i USA:s enda pressexemplar av Kawasaki H2R. Tillsammans med biltidningen Super Street har de ställt den mot tre riktigt vassa sportbilar i en höghastighetstävling rakt fram.

Det är half-mile (800 meter) som gäller med rullande start från 50 mph (80 km/h). Först ut är en McLaren MP4-12C som inte har mycket att sätta emot – H2R hinner upp i 309 blås medan McLaren klarar 260. 

https://www.youtube.com/embed/c9aJBIZOuH4

I race två (högst upp) höjs ribban rejält. En Bugatti Veyron med Super Sport-trimning som levererar 1200 hästkrafter. H2R-föraren får den här gången upp toppfarten ytterligare något och når 313 km/h, Buggatin får nöja sig med 289, men klöste tillbaka mot slutet. 

Sist men inte minst – en Nissan GTR med från SP Enginering med 1350 hästkrafter och bromsskärm. Varje bil fick tre rundor mot H2R och det här monstret spenderade stora delar av dagen med att ställas in innan två rundor gick bort på grund av kopplingsproblem. Tredje gången gillt och den fick en bra runda mot H2R – som den tog hem med 335 kilometer i timmen! H2R klarade den här gången av 328 blås, men det var inte tillräckligt. 

https://www.youtube.com/watch?v=SbpM0fnW0vg

Läs mer och se fler bilder hos Super Street Online